Sinds half maart 2017 is niet alleen de 10km maar ook de halve marathon van de Geinloop officieel door de Atletiekunie gecertificeerd!

Alhoewel ook de andere parcours van de Geinloop (5km en de 15km) prima nauwkeurig zijn gemeten weet je als hardloper na afloop van de 10km en de 21,1km écht zeker of je een zuiver PR gelopen hebt (of niet). De 10km was bij de Geinloop altijd al een officiële, door de Atletiekunie gecertificeerde afstand. Niet alleen de ambitieuze recreanten profiteerden daarvan, maar ook de wedstrijdlopers van het NK Brandweer die net als voorgaande jaren ook dit jaar weer van de partij zijn. Wil je als langeafstandsloper een officiële halve marathon lopen over één van de mooiste parcours van Amsterdam en omstreken, dan kun je nu dus ook terecht bij de Geinloop! Benieuwd hoe parcours worden gemeten? Bekijk dan de korte video van de Atletiekunie op YouTube.

Zie ook: https://www.hardlopen.nl/evenementen/geinloop

Gerrit Jan van Kampen heeft ook in 2017 weer foto's gemaakt van bijna iedere deelnemer, zie zijn website. Deze foto's zijn te downloaden voor eigen gebruik en ook in een hogere resolutie te bestellen. Wel graag bronvermelding!

Het parcours rondom het Gein komt natuurlijk ook voor in het boek "Amsterdam RENT", samengesteld door Maaike Marechal. Zij heeft in dit handzame boek 25 routes opgenomen die je op de mooiste plekjes van de stad brengen. De beschreven lopen hebben een lengte van 6 tot 10 kilometer en zijn onderling te koppelen. Elke route bevat naast een duidelijke routebeschrijving, achtergrondinformatie over het gebied die de loper motiveert om de route te gaan lopen. Naast de routes, tips en een loopkalender, staan er in het boek vijf interviews met bijzondere hardlopers (onder wie Dolf Jansen), die inzicht geven in hoe zij de sport beoefenen en wat hen beweegt om te hardlopen.

Tijdens de Geinloop zal Maaike Marechal aanwezig zijn om het boek te promoten. Daarnaast stelt zij twee exemplaren van "Amsterdam RENT" beschikbaar. Deze zullen worden uitgereikt aan de snelste Driemonder en Driemondse op de 10 kilometer. Voor meer informatie over het boek kun je terecht op www.routemakers.nl. Voor een impressie van het boek kun je de volgende links bekijken: route Gein pag 1. en route Gein pag. 2

Cover amsterdamRENT

 

Geinloop-10.jpg
Geinloop-21.jpg
Geinloop-18.jpg