ABC – PRAKTISCHE INFORMATIE GEINLOOP

De blauw vermelde woorden bevatten een link naar meer informatie over het desbetreffende onderwerp.
Afstanden
De Geinloop kent de volgende afstanden: 5 km – 10 km – 15 km – 21,1 km (halve marathon). Voor de kinderen van 6 tot en met 12 jaar is er een Kidsrun door het dorp met afstanden van 725 en 1.450 meter.

Annuleren

Annuleren van deelname is helaas niet mogelijk. Wel kan onder voorwaarden het startnummer worden overgedragen. Zie hiervoor Overdracht startnummers.

Bereikbaarheid

Driemond ligt tussen Amsterdam Zuidoost en Weesp aan de Provincialeweg N236. Vanaf de A9 en A1 is Driemond gemakkelijk te bereiken. In het dorp is tijdens de Geinloop weinig parkeergelegenheid. Kom daarom zo veel mogelijk per openbaar vervoer. Met de gratis bustransfer van en naar metrostation Gaasperplas bent u in minder dan 10 minuten bij het start- en finishgebied. Indien u toch met eigen vervoer komt, maak dan gebruik van de parkeergelegenheid bij sporthal MatchZO. Vanaf 12:30 sluit de politie de N236 af. Wanneer u met de auto naar Driemond komt, zult u dus voor die tijd moeten zijn gearriveerd. Zie ook het overzicht metrostation Gaasperplas.

Bustransfer Metro Gaasperplas en Camping Gaasperplas

Vanaf het metrostation Gaasperplas en vanaf het grote gratis parkeerterrein van de Camping Gaasperplas rijdt vanaf 10.30 uur tot 12.30 uur een gratis bustransfer naar Driemond. Deze bus van Bakker Travel staat op de parkeerplaats direct bij de uitgang van het metrostation, rijdt door naar het grote parkeerterrein van de Camping Gaasperplas en vervolgens naar Driemond. Van 14.30 uur – 16.30 uur rijdt de pendelbus weer terug naar het parkeerterrein van Camping Gaasperplas en metrostation Gaasperplas. De reistijd bedraagt ongeveer 10 minuten.. Kijk ook op bijgaande overzicht metrostation Gaasperplas.

Chip
Iedere deelnemer (m.u.v. deelnemers aan de Kidsrun) ontvangt een startnummer waarin de chip is verwerkt. Als het startnummer correct op de borst is aangebracht, wordt hiermee de tijd geregistreerd. De chip hoeft niet te worden geretourneerd.
Contactgegevens
Voor vragen of opmerkingen kunt u tot de avond voor de Geinloop contact opnemen per mail via info@geinloop.nl. Op de dag van de Geinloop zijn bestuursleden en vrijwilligers herkenbaar aan hun hesjes en shirts. U kunt dan uw vragen aan hen stellen.

Douches
In sporthal MatchZO, direct in het start- en finishgebied, zijn voldoende kleedkamers met douches beschikbaar. U kunt hiervan gratis gebruik maken.

EHBO
Op diverse plaatsen rondom het parcours en start & finish zijn EHBO-ers aanwezig.

Facebook
Op de Facebook-pagina www.facebook.com/gein.loop van de Geinloop vindt u ook veel actueel nieuws over de loop en hardlopen in het algemeen. Zeker in de dagen voorafgaand aan de Geinloop is het verstandig ook onze Facebook pagina te bezoeken. Volg ons daarom ook via Facebook.

Foto’s
Op meerdere punten tijdens de Geinloop worden foto’s gemaakt. Deze foto’s zijn niet commercieel.

Horeca
In de kantine van sporthal MatchZO is er gelegenheid voor een hapje en een drankje.

Inschrijven
Het verdient aanbeveling om de inschrijving vooraf online te doen via de link op de website www.geinloop.nl. Het startnummer kunt u in de week voorafgaand aan de Geinloop ophalen bij Bijvoet Sport aan de Achtergracht 2 in Weesp. Op de dag zelf kunt u uw startnummer vanaf 11:00 uur ophalen in de sporthal MatchZO, gelegen op ongeveer 5 minuten loopafstand van het start- en finishgebied.

Kidsrun
Voor de kinderen is er een kidsrun, met afstanden van 725 meter en 1.450 meter. De parcours lopen door het dorp. De starttijden zijn:
• 11:30 uur: start kinderen 6 t/m 8 jaar (één ronde van 725 meter)
• 11:45 uur: start kinderen 9 t/m 12 jaar (twee rondes van 725 meter, dus 1.450 meter totaal)
De kosten per deelnemer bedragen € 4,–. Inschrijven is alleen mogelijk op 13 mei in de sporthal MatchZO, vanaf 09:45 tot 11:15 uur. Voor de drie snelste lopertjes is er in iedere leeftijdscategorie een beker (zowel voor de jongens als voor de meisjes).

Massage
Voor en na afloop van de Geinloop zijn masseurs aanwezig in sporthal MatchZO. Zij verzorgen uw spieren geheel gratis.

Medaille
De deelnemers aan de KidsRun ontvangen na de finish een medaille. Voor de volwassenen is er in 2019 ook een medaille. .

Metro Gaasperplas
Metrostation Gaasperplas is een ideale aankomstplek voor deelnemers aan de Geinloop. Vanaf de naastgelegen bushalte is een gratis bustransfer naar het startterrein mogelijk (duur ongeveer 10 minuten). Na afloop van de Geinloop staat de bus klaar bij het finishgebied voor het terugbrengen van de lopers naar het Metrostation. Bij het Metrostation is ook voldoende gratis parkeergelegenheid. Dus ook voor diegenen die met de auto komen, is dit een prima alternatief voor parkeren in Driemond. Zie ook het overzicht gebied metrostation Gaasperplas.

Na-inschrijving
Op de dag van de Geinloop – zondag 13 mei – is ook een na-inschrijving mogelijk. Dit kan vanaf 11 uur tot uiterlijk 12:15 uur in sporthal MatchZO. Na invulling van een formulier en betaling van het inschrijfgeld, krijgt u direct uw startnummer. Let er wel op dat het tarief bij na-inschrijving iets hoger ligt dan bij voorinschrijving. Om drukte op de dag zelf te voorkomen is het verstandiger om gebruik te maken van de online voorinschrijving. U kunt dan zonder stress aan de start verschijnen.

Nieuwsbrief

De stichting Geinloop geeft ook een nieuwsbrief uit, met relevante informatie over de Geinloop. Via de volgende link kun je je aanmelden: inschrijven nieuwsbrief

Omkleden
In sporthal MatchZO, direct in het start-en finishgebied, zijn voldoende en moderne kleedkamers met douchegelegenheid. U kunt uw spullen hier ook achterlaten.

Openbaar vervoer
Trein: station Amsterdam Centraal en vandaar met metrolijn 53 naar station Gaasperplas (eindpunt). Vervolgens gratis bustransfer naar Driemond;
Trein: station Diemen Zuid (ideaal voor reizigers uit het Gooi en Almere) en vandaar met metrolijn 53 naar station Gaasperplas (eindpunt). Vervolgens gratis bustransfer naar Driemond.
Metro: lijn 53 naar station Gaasperplas (eindpunt). Vervolgens gratis bustransfer naar Driemond.

Ophalen startnummers
Diegenen die zich vooraf via internet hebben ingeschreven kunnen hun startnummer op de volgende wijze verkrijgen:
In de week van zaterdag 5 mei t/m zaterdag 12 mei 2018 bij Bijvoet Sport, Achtergracht 2, 1381 BN Weesp
Op zondag 13 mei, de dag van de Geinloop zelf: tot uiterlijk 12:15 uur in sporthal MatchZO in Driemond

Opspelden van startnummer

Overdracht startnummer

Tot uiterlijk 1 week voor de start van de Geinloop is het mogelijk om uw startnummer over te dragen aan een andere loper. Hiervoor stuurt u een mail naar inschrijvingen@geinloop.nl met de volgende gegevens:
Naam aangemelde loper
Aangemelde afstand
Naam, geslacht, leeftijd van de nieuwe loper aan wie u het nummer wilt overdragen
Adres, woonplaats en e-mailadres van de nieuwe loper

Parcours
Het parcours van de Geinloop loopt langs de schilderachtige rivier “het Gein”, gelegen tussen Driemond en Abcoude. Op alle afstanden – met uitzondering van de kidsrun en de 5 km – zijn water- en verzorgingsposten.
Kidsrun
5 km
10 km
15 km
21,1 km (halve marathon)

Parkeergelegenheid
In Driemond is niet heel veel parkeergelegenheid tijdens de Geinloop. Mocht u toch met de auto komen, dan kunt u parkeren op de volgende locaties:Zie ook de Overzichtskaart Driemond.
Parkeerplaats bij MatchZO, Stammerlandweg 10
Parkeerplaats bij Zonnehof
Parkeerplaats Seizoenenhof
Diverse navigatiesystemen kennen “Driemond” niet. Voer daarom a.u.b. Amsterdam Zuidoost als plaats in. Als u Stammerlandweg 10 in Amsterdam Zuidoost invoert, komt u automatisch bij de parkeerplaats bij sporthal MatchZO.

Prijzen/prijsuitreiking
Voor alle afstanden zijn er bloemen voor de eerste drie gefinishte dames en heren. Voor de snelste Driemondse dame en heer op de 10 km is er een gratis startbewijs voor de volgende Geinloop.
De prijsuitreiking is direct na de eerste drie gefinishte lopers per afstand bij het finishgebied.

Reglement
Iedere loper wordt geacht bekend te zijn met het Reglement van de Geinloop.

Routebeschrijving
Driemond ligt tussen Amsterdam Zuidoost en Weesp, aan de Provincialeweg N236. Voer in uw navigatiesysteem in Stammerlandweg 10, Amsterdam Zuidoost. U komt dan automatisch bij de parkeerplaats van MatchZO, gelegen op vijf minuten loopafstand van de start. Let op: de meest navigatiesystemen kennen Driemond niet. Voer dan Amsterdam Zuidoost in.
Startnummer
Het startnummer dient duidelijk zichtbaar aan de voorzijde van uw shirt te worden bevestigd. Het startnummer bevat een chip voor de tijdsregistratie. Het startnummer met chip hoeft niet te worden geretourneerd. Zie ook bijgaande instructie.

Starttijden
De starttijden van de diverse afstanden zijn:

725 meter kidsrun (6-8 jr) 11:30
1450 meter kidsrun (9-12jr) 11:45
5 KM 13:20
10 KM 13:10
15 KM 13:00
21,1 KM 13:00

 

Tasinname
Iedere deelnemer kan zijn/haar sporttas in bewaring afgeven in MatchZO. Rechts achterin de sporthal is er gelegenheid om de tas af te geven en na afloop ook weer op te halen.

Tijdregistratie
Iedere loper ontvangt een startnummer met daarin bevestigd de chip van Racetimer voor de tijdregistratie. De chip hoeft niet meer te worden ingeleverd. Deelnemers aan de kidsrun krijgen geen chip.

Toiletten
Bij de start- en finish zijn toiletten aanwezig. Daarnaast zijn er toiletten in sporthal MatchZO.

Twitter
Volg het laatste nieuws over de Geinloop ook via Twitter: @geinloop.

Uitslagen
Zo snel mogelijk zullen de uitslagen worden gepubliceerd op www.geinloop.nl. Op Facebook en Twitter zullen we doorgeven dat de uitslagen online staan.

Verzorgingsposten
Bij alle afstanden, met uitzondering van de 5 km, zijn verzorgingsposten opgesteld. Op de diverse plattegronden van het parcours staan deze vermeld.Website
Op www.geinloop.nl vindt u alle informatie over de Geinloop, praktische informatie, starttijden, etc.
Wijzigen opgegeven afstand Indien u na de inschrijving uw opgegeven afstand wilt wijzigen, stuurt u tot uiterlijk een week voor de start een mail naar inschrijvingen@geinloop.nl. met daarin vermeld uw naam, geboortedatum, oorspronkelijk opgegeven afstand en de gewenste nieuwe afstand.

Vrijwilligers
Help mee als vrijwilliger op 18 en/of 19 mei!
De Geinloop kan niet zonder de inzet van vrijwilligers. Gelukkig zijn heel veel mensen bereid om een handje te helpen. Op de dag zelf, maar ook op de zaterdag voorafgaand aan de Geinloop. Heb je tijd en zin om ook een steentje bij te dragen aan het succes van de Geinloop, dan ben je van harte welkom. En het is zeker geen zwaar fysiek werk. Zo kun je helpen bij de inschrijvingen, uitdelen van medailles, het verkeer begeleiden, een verzorgingspost bemannen, etc. Vele handen maken licht werk. En nog veel belangrijker: je oogst de waardering van alle deelnemers en hun supporters. En tot slot organiseren we voor alle vrijwilligers een gezellige “after party” op zondagavond.
Wil je je aanmelden, stuur dan even een mail naar info@geinloop.nl. En ken je in je omgeving misschien mensen die willen helpen, deel dan dit bericht. Alvast dank voor je hulp!

Water- en verzorgingsposten
Op alle afstanden van 10 kilometer of langer zijn er één (10 kilometer) of twee waterposten. Daarnaast zijn er twee verzorgingsposten ingericht.